שבת

תזונה בשבת.

  • א' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום.
כשאני אוכלת יותר מידי אני לא מרגישה טוב ובקביעות זה עושה לי צרבת ובחילות.
ביומיום אני אוכלת רק פירות וירקות(לא בשר, לחם...) כי אני הכי נהנית מהתזונה הזו והיא גם מאוד בריאה ולא מעמיסה עליי.
אך בשבת אמרו לי שצריך לאכול לחם ובשרי ורק בשבת אני עושה את זה.
אך לאחרונה, מפני ששמעתי שמוצרים מהחי זה לא בריא אז אני מעדיפה להימנע גם כן בשבת מלאכול דג/עוף/בשר ובמקום זה לאכול בשבת דוחן, קינואה או עמילן אחר(ביומיום אני לא אוכלת דברים כאלו, רק לכבוד שבת).
1.זה בסדר שבשבת אני אוכל לחם ועמילן כמו כוסמת, קינואה.. בסעודות השבת?ללא בשרי או דגים?
2.בשבועיים הקרובים אני עושה ניקוי בגלל שיש לי צרבות, זה לא טיפול רפואי, אני פשוט צריכה לאכול רק פירות וירקות, מה שאומר גם לא לחם...זה בסדר בשבת?
3.אחרי קידוש אם לא אוכלים ישר את הסעודה זה בסדר לאכול פירות משבעת המינים במקום מזונות?
4.בעיקרון אם הלחם לא קריטי בשבת אני מאוד אשמח להוריד אותו גם כן מהתזונה בשבת, כי בא.צהריים אני אוכלת סלט גדול וזה מאוד משביע אותי ובשבת כשאני אוכלת את הלחם אני כבר שובעת ואינלי מקום לעוד אוכל אבל בכל זאת אני אוכלת עוד כי אמרו לי שבשבת צריך לאכול (ורק לחם זה לא נחשב כ"כ..) אבל אחרי זה אני לא מרגישה טוב...זה בסדר שאפילו אני אוותר על הלחם ובסעודת השבת אני אוכל סלט עם עמילן ונגיד והוא לא מזונות וזה אחרי הקידוש אז לאכול לפני כן פירות של מעין שלוש או פשוט רק פירות?
5.מאפה "לחם" שמכינים במעבד מזון מעיסה של גרגירי דוחן/קינואה/כוסמת טחונים במים וללא קמח-מה הברכה שלו?
תודה רבה רבה ושבת שלום!

תשובה

שלום וברכה

מצטער שלא ענינו בזמן.

1. חובה לאכול פת מחיטה או שעורב או כוסמין שיפון או שיבולת שועל. כוסמת אינה נחשבת שדגן ואין יוצאים בה סעודת שבת

רק במקום חולי ממש פטורים מסועדת שבת, אפשר לוותר על בשר או על כל דבר אחר אבל לא על הפת. עיקר חובת סעודת שבת היא בפת.

2. לא רלווננטי כרגע.

3. יש לאכול לחם או מזונות או לפחות לשתות רביעית של יין או מיץ ענבים.

4. כפי שכתבתי תוותרי על הכל חוץ מעל הלחם.

5. שהכל.