בורא עולם קיים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

גדלתי בית דתי למדתי בבית דתי , שמרתי את כל המצוות והתפללתי לצערי שום דבר טוב לא קרה צרות לא חסרות לי ומכות באות אחת אחרי השניה אין לי עיבודה וגילי מעל שלושים ואפילו חבר אין לי. אמונתי בבורא עולם לא קיימת עוד ,שאלתי אך אפשר להוכיח את קיומו ואם הוא קיים למה אנשים טובים סובלים כל כך , אולי זאת המצאה של אנשים כדי שיאמינו במשהו? למה הוא לא עוזר לאנשים הנמצאים במצוקה ויש כל כך הרבה בעולמנו? תפילות מעולם לא עזרו לי ואני בספק אם יש מישהו שם למעלה ששומע ואחראי לכל הסבל שיש בעולם. אך יתן להוכיח בקיומו של העולם הבא הרי אין הוכחה מוצקת בקיומו תודה על התשובה

תשובה

שלום אפרת

יש הרבה הוכחות לקיום הבורא ,אך לא זה מה שחסר לך כעת. ישנם מצבים שקשה לנו להתמודד לבד איתם, אך זה לא אומר שצריך להרים ידים ולהתייאש.

את צריכה למצוא אדם חכם או רב שתוכלי להתייעץ איתו לבחון את מצבך , לכל בעיה שהזכרת יש פתרון ,זה לא מצב בלתי הפיך ח"ו. צריך להבין למה ומדוע בכל בעיה ולאט לאט לצאת מהבעיות.