מדוע השם ברא אותנו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב הרי כתוב שהשם ידוע הכל מראש . הרי הוא ידע שאדם וחווה יחטאו. אז אני חוזרת לשאלתו של ירון אם כך למה השם ברא אותנו? האם אנחנו משחק בידי היוצר ?

תשובה

שלום סיגל

ישנה שאלה באתר תחת הכותרת "אם אלוקים יודע ,אז איפה הבחירה" ושם ענינו על שאלתך בהרחבה. ככל מומלץ לעבור על מאגר השאלות ולראות אולי יש תשובה לחלק מהשאלות שקשים לך.

כיוון שהרבה מהשאלות הם משותפות להרבה אנשים מסתבר שכבר הקשו את חלקם. כמובן אענה תמיד בשמחה על כל שאלה או אפנה לשאלה הקיימת כבר.