מעשרות אני מגדל יתומים

  • י"א תמוז התשע"ח

שאלה

שלום וברכה
רציתי בבקשה לדעת אני מגדל ב"ה5 ילידים יתומים בביתי לאחר אביהם נפטר .
רציתי לדעת האם אני חייב במעשר כספים דווקא לתלמדי חכמים או שאם אני שומר את המעשרות לקנות להם תפלין לבר מצווה שכר לימוד לישיבה נחשב מבחינת מעשר
בעבר לפני החתונה הייתי נותן לאברך מעשרות כל חודש
לכן רציתי לדעת האם הוצואת של יום יום זה נחשב למעשר לכתחילה או שזה בדעיעבד ועדיף לתת לת"ח תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כל ההוצאות של היתומים הם על חשבון המעשרות וכמובן שהם קודמים לכל אדם.

זכותך גדולה ועצומה וכדברי הגמרא בכמה וכמה מקומות וביניהם במסכת מגילה דף יג עמוד א

לומר לך שכל המגדל יתום ויתומה בתוך ביתו מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו.

אשריך ואשרי חלקך,