חברה והשקפה

הופעת היהדות

  • כ"ב תמוז התשע"ח

שאלה

ידוע שהיו דתות לפני היהדות ( למשל עבודת אלילים ).
שאלתי היא מדוע בחר הקב"ה להביא את היהדות לעולם אחרי הופעת דתות אחרות ולא לפני?
ובנוסף מה גורלם של אלה שלא ידעו על היהדות כי לא הייתה קיימת ועשו דברים אסורים לפי היהדות?
תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל בני האדם התחייבו בקיום שבע מצוות בני נח, בהם חייבים עד היום. אך התורה היא תכלית הבריאה ועיקרה.  לשם כך המתין הקב"ה כ-2000 שנה עד שיהיה עם ראוי לקיום התורה, שיחפוץ בקיומה:

 https://www.hidabroot.org/article/226414

ראה שם. אין הקב"ה נותן מתנה למי שאינם חפצים בו.

כמו כן יש תוכנית לבריאה, תהליך של התפתחות בעולם. כך אמרו חז"ל: "אלפיים שנות תוהו, אלפיים שנות תורה ואלפיים שנות משיח" (עבודה זרה דף יט, עמוד ב). תהליך גאולת העולם נעשה אפוא בשלבים.

הקב"ה קורא את הלבבות, ושופט את כל בריותיו בצדק וברחמים, ומכוון את הרוצים בו אל האמת. עובדה שספר התורה נהיה לספר המפורסם ביותר בכדור הארץ, ואין גוי בימינו שלא יודע על קיומו. שתי הדתות הגדולות בעולם מבוססות על תורתנו הקדושה. אמרו חז"ל: "בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכין אותו" (מכות דף י, ע"ב), "בא ליטמא פותחין לו, בא ליטהר מסייעים אותו" (שבת דף קד, ע"א).

אולם את שבע מצוות בני נח ניתן להשיג דרך שכל ישר, כי הם מוטבעים בנפשנו. לדוגמה איסור לא לרצוח, לא לגנוב, איסורי עריות וכו'. כל גוי מכל מקום בעולם מסוגל להגיע לידיעה בסיסית זו, ולהיות ישר. ראה במאמרי "האם אלוקים לא אוהב גויים?"

https://www.hidabroot.org/article/193604

בברכה,

דניאל בלס