חינוך ילדים

ילדים שירדו מהדרך

  • כ"ב תמוז התשע"ח

שאלה

שלום אשמח אם תפרסמו את השאלה אך בלי הפרטים תודה.
השאלה:
כשיש ילד במשפחה שירד מן הדרך במשחה חרדית מה יותר חשוב להשאיר אותם בבית וזה טוב להם אך יכול להזיק לילדים האחרים במשפחה או שלא יהיה בבית וזה יכול להזיק לו אך יותר טוב לילדים.
בעצם האם הילד יותר חשוב או הילדים האחרים.
תודה על המדור הזה הוא מציל

תשובה

שלום וברכה

כל מקרה לגופו ואין כללים בעניין כלל.

בדרך כלל ברור שאם אין נזק מוכח כגון שהילד מנסה לשכנע אחרים לרדת מהדת, אי מגרשים אותו מהבית. מלמדים את שאר הילדים שיש ילד שחולה כרגע והיצר חטף אותו והוא לא יכול להתגבר ולכן הוא מתנהג כפי שהוא מתנהג.

בברכת אין פרץ ואן יוצאת ואין צווחה ברחובתינו,