שבת

במסגרת שירות מילואים אני מוצב בקו בחדר המבצעים. האם מותר לי להשתמש בשבת בנייד כדי לבצע שיחות עם אנשי הפלוגה?

  • כ"ג תמוז התשע"ח

שאלה

שימוש בנייד בשבת

במסגרת שירות מילואים אני מוצב בקו בחדר המבצעים.  האם מותר לי להשתמש בשבת בנייד כדי לבצע שיחות עם אנשי הפלוגה?

תשובה

שלום וברכה

שיחות שאינם לצורך פיקוח נפש אסורות בהחלט.

בכל רגע שאתה צריך לעשות מלאכה עליך להתבונן ולשקול האם יש בזה צרוך פיקוח נפש או לא. גם במקרה של ספק מחללים שבת, אבל כאשר אין צורך אסור אפילו אם אתה תיענש על כך על ידי הצבא במחבוש לא הותר לחלל שבת כלל.