רכישת רכוש גנוב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ! שאלה זו נישאלת עבור אדם שלא סופק מתשובתי ומבקש תשובה מהאתר. ההינו בארה"ב וניכנס לאחד החנויות אזרח אמריקאי שבידו מחשב נייד חדש שגנב אותו מאחת החניות והיתכוון למכור אותו ,פיתוי מאד קשה כי זהו דבר מאד מאד יקר ויכולתי לירכושו ב-350 $שזה נחשב למוצר כזה כימעט חינם,אך מיכוון שידעתי שהוא גנוב סרבתי ליקנות אותו בניגוד לחוות דעתו של חברי , האם פעלתי נכון או כן מותר היה לי לקנות את המוצר.

תשובה

אכן יפה עשית. במקרה וידוע בברור שזה גנוב אסור לקנות. רק במקרה של ספק ניתן לקנות.