חנוכת בית לפי הלכה

  • כ"ח תמוז התשע"ח

שאלה

שלום רב,
נכנסתי לדירה החדשה (רכשתי,לא שכירות) מלפני שבוע וחצי. ארגנתי מניין וכיבוד והבחור שהיה צריך לערוך את חנוכת הבית (ברכות) פשוט לא הגיע.כרגע אני לא מצליחה לארגן שוב מניין וכנראה לא אצליח בכוחות עצמי. היה גם מאוד קשה לארגן מניין.
פניתי לישיבת הסדר בעיר שלי ולגבאי של בית הכנסת ואף אחד לא יכול לעזור לי.
מה עלי לעשות? יש לציין שאת המזוזות החדשות התקנתי כבר ביום השני לאחר כניסה לדירה.
בדירה הזאת נפטרה אישה בערך מלפני שנה ואחרי זה לא גרו בדירה והיא היתה ריקה עד שאני נכנסתי.מה אפשר לעשות והאם מבחינת ההלכה כן צריך לארגן שוב מניין וברכות (שלא היו, רק בירכנו על קביעת המזוזות) ובמשך כמה זמן מיום הכניסה לדירה אני יכולה לעשות זאת?תודה

תשובה

שלום וברכה

מאחר וכבר הבאת מניין אינך צריכה להביא שוב מניין.

כעת תקחי בחור אחד שיאמר את כל הנוסח שמופיע כאן https://he.wikisource.org/wiki/%D7%A1%D7%93%D7%A8_%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA

עלי והצליחי, בשורות טובות,