הלכה, חומרה, קולה

  • ב' אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,

בספרים של הלכה, אנחנו רואים שהלכה היא ככה וככה ואחר כך אנחנו רואים לפעמים "ומי שהוא רוצה להקל יש לו על מי לסמוך" או " והמחמיר תבוא עליו ברכה".

רציתי לדעת אם ההלכה היא ככה וככה, איך אנחנו יכולים להקל או להחמיר ?

תודה על הסברים.
שבוע טוב,

תשובה

שלום וברכה

לפעמים יש מחלוקת בין הפוסקים על עניין מסויים ונטיית הפסיקה היא לצד מסויים, אבל גם בצד המיקל או המחמיר יש רבנים גדולים שאי אפשר לבטל את דעתם ולכן אנו אומרים שהמיקל יש לו ע למי לסמוך או שראוי להחמיר וכו'.