תפילה וברכות

נזכר באמצע אכילתו שלא בירך, האם ניתן עדיין לברך?

  • ג' אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר לברך על מאכל לאחר שנאכל כבר חלק מהמנה? למשל, אם נגסתי בפרי ורק לאחר מכן נזכרתי ששכחתי לברך בורא פרי העץ, האם עדיין אפשר לברך על הפרי? תודה רבה, והמשך שבוע נעים.

תשובה

שלום רב,

אם עדיין נשאר חלק מהפרי יש לברך בורא פרי העץ, ואם סיימת לאכול את הפרי לא ניתן לברך עוד.

מקורות: כן הוא בשלחן ערוך אורח חיים (סימן קסז סעיף ח) שכח ואכל ולא ברך המוציא, אם נזכר בתוך הסעודה מברך, ואם לא נזכר עד שגמר סעודתו אינו מברך. וכתב המשנה ברורה (ס"ק מח) ומיהו אם אפשר לו לאכול עוד מעט טוב שיברך המוציא ויאכל.

בברכה,

הלל מאירס