מצוות השבת אבדה ודינה

  • ד' אב התשע"ח

שאלה

רציתי לדעת מה הדין בעניין השבת אבדה - האם זה בכל דבר שאני מוצאת? או משווי ערך מסוים?
ומה אם יש חפץ מסוים שעומד באותו המקום כבר זמן רב? האם ניתן לקחת אותו?

תשובה

שלום וברכה

דבר שאין לו שווי ובדרך כלל אנשים לא יטרחו לחפש את האבדה אין חובה להרים אף אם יש בו סימן אבל אם הרמת, עדיין אסור להשתמש ויש להניח את הדבר עד שיבוא אליהו.

דבר שמונח הרבה זמן וכבר ברור שהבעלים יודעים שזה אבד להם והם התייאשו מהאבידה, מותר להרים ולהשתמש.