תפילה וברכות

ברכת האורח בברכת המזון

  • ה' אב התשע"ח

שאלה

בס"ד
בברכת האורח בנוסח רשום כך "ויהיו נכסיו ונכסנו מוצלחים וקרובים לעיר" מה פשר העניין קרובים לעיר?

אשמח להסבר סוף ברכת המזון שאומר מה שהותרנו.... וכו מה הכווונה בנוסח זה?

אני ממצוא רוסי האם יש בעיה שאני קורא ברכת המזון לפני נוסח ספרד?

תשובה

שלום וברכה

קרובים לעיר הכוונה שלא יהיה קשה לנהל את הנכסים. כל שיש לנו נדל"ן קרוב יותר לבית כך יותר קל לנהל את העסקים.

נוסח ספרד (לא עדות המזרח) הוא נוסח גם לבני אשכנז וכך נהגו כל החסידים.