חברה והשקפה

השנים החסרות

  • ה' אב התשע"ח

שאלה

שלום הרב .. שיעורי התורה עוררו בי סקרנות רבה מבחינה ארכיאולוגית ומאז אני "תולעת" ספרים ..
האם ישנו מצב אמיתי וצריך להיות עיוור כדי לא לראות שכל הנבואות הגיעו לסוף ואת הכותרות בכל יום מוצאים בפרשת השבוע והתנך .. איך ניתן להסיר את הספק שחז"ל טעו בכוונה תחילה בשנה העברית כי הרי ידוע שהעולם מתוקן 6000 שנה אזי עוד 250 שנה לגאולה .. אבל המציאות בכל שעה רק מחזקת את החשש שחז"ל עשו בכוונה ..ומנגד המדע בא והוכיח באמצעות הצהרת שיש פיספוס ... ואזכיר שבמחלוקת עם רס"ג לגבי המועדים תיקנו את הטעות ..
וצירפתי את השקפתי ומאוד אשמח לתגובתך
*שיעור במדע היסטוריה ובתנ"ך יוכיח לך ...*
כי
השנה העברית היום היא 5947 ולא 5778 כשהעולם מתוקן 6000 .. יובל 50 אחרון לפניך ..ו3 בית המקדש אחרון
המדע מוכיח והוכיח בין היתר את היהדות והתורה ובפרט בתגלית הצהרת ומגילת כורש שיש טעות בשנים העבריות.. והטעות נעשתה בכוונה ע"י חזל כדי שלא יחשבו את הקץ ..
כל ההיסטוריה היא גלגל שחוזר על עצמו שבו במהלך אלפי השנים היוצרות התהפכו מחדש
בשנת 924 רס"ג תיקן את המועדים .. ב1897 קם הקונגרס הציוני ה1
ב1948 קמה מדינת ישראל ..בת 70 שנה מעצמת על עתיד בדיוני לאן יגיע העולם ?
בנימין נתניהו מארח ומתארח כמלך (תיקים 123.10000) שרה חסדים .. השמאל ירד לתחתית במטרה להפיל ולא יצליח .. צריך מנהיג חזק
דוד המלך ושלמה בימי בית מקדש 1 מתיתיהו בימי בית 2 .. הגלגל חוזר עוד יותר אחורה אברהם ושרה אדם וחווה הוציאו לפסיכולוגית את הדעת .. ולא יצליחו
כרגע בהשוואה לתנך ולתלמוד ולמדע
הגלגל חוזר היום אנחנו במלחמת מדין שופטים פרק ו ..תקרא .. ויעשו בני ישראל הרע בעיני ה' ויעשו המדיינים את המנהרות והמצודות וישרפו באש את הארץ עד בואך עזה וכו' .. לפני כמה שבועות קורח והנה רעידות אדמה .. המזג האויר השתגע בעולם
היום מבינים ש ..
האיראנים בעבר הרחוק למעשה היו בתקופה במלחמות התנך בימי כורש מלך אשור (אחמדיניג'ד רוחאני אסד )שנתנו ליהודים לבנות את בית המקדש ה2 במלכות פרס המאוחרת עד שקמה הנצרות והיוונים רצו להשמיד את היהודים ... מתיתיהו החשמונאי ניצח את היוונים .. נחזור להתחלה של היום התהפכו היוצרות
דונלד טראפ בן 72 הכריז על ירושלים ביום ירושלים בנימין מתיתיהו ואחיו הצדיק יונתן שנלחם על בשלישית על עמו .. ושוב ישראל בת 70 ומהקמת בית מקדש 1 עד לחורבן 70 שנה באותו היום גם מוזר ט' באב
טראפ מלך ה"יוונים" הוא המעצמה היום שבעבר הייתה האיסלם .. ילחם עם היהודים היום לאחר מלחמת עולם 1 2 הנה ה3 מתבשלת לאט לאט וזה שקוף כמים
אז בנימין נתניהו מתיתיהו...?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

חז"ל לא היו טועים או מטעים ח"ו, ולא פחות מכך, כל תלמידי החכמים שהיו לאורך הדורות ועד ימינו ודאי יודעים מה מסרו נכונה, ולא טועים בהבנת התורה הקדושה.

כל גדולי ישראל אומרים שאכן כיום אנו באחרית הימים, בדורות האחרונים, והמשיח יכול להגיע בכל יום.

אך צריך להזהר מפרשנויות היסטוריות. בנימין נתניהו אינו בגדר מלך לפי ההלכה, וגם לא לפי חוקי אומות העולם. דונלד טראמפ הוא נשיא מתחלף כמו אובמה, היום ארה"ב בעדנו ומחר נגדנו, והגלגל מתהפך בכל קדנציה, כך שאין לפרשנויות סוף, ועדיף להתרחק מפרשנויות.

 ראה דברי הרמב"ם בהלכות מלכים ומלחמות פרק יב:

"בתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג ושקודם מלחמת גוג ומגוג יעמוד נביא לישר ישראל ולהכין לבם שנאמר הנה אנכי שולח לכם את אליה וגו' ואינו בא לא לטמא הטהור ולא לטהר הטמא ולא לפסול אנשים שהם בחזקת כשרות ולא להכשיר מי שהוחזקו פסולין אלא לשום שלום בעולם שנאמר והשיב לב אבות על בנים ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המשיח יבא אליהו וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו שדברים סתומין הן אצל הנביאים גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו אלא לפי הכרע הפסוקים ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן ולא ישימם עיקר שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה וכן לא יחשב הקצין אמרו חכמים תפח רוחם של מחשבי הקצים אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר כמו שבארנו: "

בברכה,

דניאל בלס