תפילה וברכות

האם צריך לברך הגומל על כמעט שריפה בבית?

  • ו' אב התשע"ח

שאלה

שלום, ביום שני האחרון התחילה שריפה ביער הסמוך לביתי. הכלבים שלי נבחו ובזכותם יצאתי לגינה והתקשרתי למכבי אש שהצליחו להשתלט על האש לפני שהיא נכנסה לביתנו. רק חלק מהגינה נשרף. האם עלי לברך הגומל? מציינת שרני בשמירת הריון לכן הייתי בבית.
בתודה
לורה

תשובה

שלום וברכה

למרות שיש להודות לבורא עולם בוודאי הרי שאין מברכים הגומל כאשר רק עשית מניעה לנזק שלא יגיע.

בהצלחה,