תפילה וברכות

האם תימנים אומרים וידוי בקריאת שמע על המיטה?

  • ו' אב התשע"ח

שאלה

שלום וברכה, שמעתי שהעדה התימנית לא אומרים וידוי בקריאת שמע שעל המיטה, האם זה נכון? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

השמועה נכונה, כי אכן לא נהגו התימנים לומר וידוי בקריאת שמע על המיטה, ומכל מקום יעויין להגר"י רצאבי שליט"א בספרו שלחן ערוך המקוצר חלק א' (סימן נב סעיף ו) שכתב, ראוי לכל ירא שמים קודם הליכתו לישן, לפשפש במעשיו שעשה כל היום. ואם ימצא שעשה עבירה, יתחרט ויתוודה עליה, ויקבל על עצמו בלב שלם שלא לעשותה עוד וכו'. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס