שבת

לצלצל בטבעת

  • י' אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, סליחה מראש זה יהיה ארוך ומקווה שאצליח להסביר את עצמי..סוגיה שמטרידה אותי לא מעט זמן..

הבנתי שיש רבנים שפוסקים שאסור לענות אמן לקדיש של מחלל שבת ויש רבנים שפוסקים שמותר וחייב לענות אמן לקדיש של מחלל שבת..(לא בא לשאול מה נכון ומה לא).
בנוסף יש רבנים שפוסקים שאסור לצלצל בדלת בשבת עם הטבעת הגדולה שמונחת על הדלת..ויש רבנים שפוסקים שמותר. (דרך אגב, לא מזמן דיברתי עם בחור ישיבה והוא בדיוק חזר משיעור תורה על הנושא עם הטבעת..וכששאלתי אותו אם מותר או אסור הוא ענה פה אחד שאסור..הראתי לו פסיקה של הרב עובדיה יוסף ז"ל שפוסק שמותר, אז מה הוא למד במשך 3 שעות אני לא יודע אם במשפט אחד חירבתי לו לימוד של יום שלם).
לענייננו - נתאר מצב שאני מצלצל למישהו בבית עם הטבעת על הדלת כי מבחינתי מותר..ומבחינתו אני מחלל לו את השבת בפרצוף - כי מבחינתו אסור.
שנינו מגיעים לבית כנסת ואני קורא קדיש - הוא לא עונה לי אמן כי מבחינתו חיללתי שבת..
ואני לא מבין למה הברנש הזה מחליט להתעלם מהקדיש שלי, כשאני בעצם עשיתי הכל בסדר..
הנשמה של מי שאמרתי עליו קדיש לא קיבלה את מה שמגיע לה כשבעצם כולנו עשינו הכל בסדר..

תודה, סליחה על החפירה..

תשובה

שלום וברכה

לא יכול לענות אינני בשמים אבל אני סבור שהנשמה תקבל את המגיע לה אף שלא ענו אמן.

בהצלחה,