האם מותר לטייל עם הילדים בשנת אבלות?

  • י"ב אב התשע"ח

שאלה

אני בשנת אבל על אימי נפטרה בי"ד בתשרי תשע"ח ערב סוכות. רציתי לדעת מתי עושים את האזכרה של ה 11 - אנחנו מרוקאים. ומתי בעצם מסתיימים דיני האבלות. שאלה נוספת - האם מותר לנו לצאת עם הילדים לים? לקברי צדיקים? ולטייל? או שאלה תענוגות שאסור. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. האזכרה של ה-11 חודש תהיה בי"ד אלול.

2. דיני האבלות מסתיימים בסיום ה-12 חודשים.

3. לטייל עם הילדים אפשר. אולם עם חברים יש להימנע (וכן יעויין בשו"ת וישב הים חלק ג' סימן לז).

בשורות טובות,

הלל מאירס