למה לחיות?

  • י"ג אב התשע"ח

שאלה

יש לי שאלה אני רק לא רוצה שיחשבו שיש לי רעיונות כאלה. השאלה היא רק תאורטית
למה אסור להתאבד?יש אנשים מיותרים בעולם או שהם סובלים ולא צומח מזה כלום..

תשובה

שלום וברכה

א. כל יהודי ויהודי שנמצא בעולם יש לו תפקיד ויש לו תועלת לבורא עולם במידה רבה כל כך שאף אם לא היו עוד אנשים בעולם מלבד אותו אדם, כל הבריאה היתה עומדת רק לצורך האדם הזה, זאת אומרת ששווה לבורא עולם לברוא את כל העולם המורכב כל כך והמלא בבריות ובתיחכום אין סופי לצורך כל אחד ואחד מבני ישראל בפני עצמו.

ב. שווה לאדם לחיות מאה שנות סבל כסבלו של איוב כדי לקיים מצווה אחת בלבד במשך כל ימי חלדו.

על כן בוודאי אין מקום לחשוב שלא שווה לאדם לחיות, או שהעולם לא נזקק לאדם פלוני.

בהצלחה,