יחסי אמא ובת

  • י"ג אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב.
מגיל נעורים אני זוכרת מצבים שלאחר ויכוח עם אימי היא לא הייתה מדברת איתי מספר ימים וכך היה גם עם אחיותי . אני כיום בת 43נשואה+ילדים , מצב זה נמשך גם לאחר שהתחתנתי וילדתי ילדים, היה נתק של 3שנים וביוזמתי הקשר חודש,,לפני כ 7 שנים היה בנינו שוב ויכוח והפעם היא החליטה לנתק שוב את הקשר חייבת לציין שבזמן זה היו לי 2 ילדים שגם איתם היא ניתקה קשר , בעלי דיבר איתה אך לא עזר , לעיתים אני רואה אותה ברחוב ממש פנים מול פנים והיא מתעלמת לגמרי כאילו אני זרה . חשוב לי להדגיש שאין לי כעס כלפיה ההפך רק רחמים .
לעיתים אני תוהה האם הקב"ה כועס עלי? הרי זו החלטה שלה בלבד ואני עייפתי משנים של ויכוחים וברוגז ולכן גם לא פונה אליה -אין לה רגש אימהי כך היא גם עם שאר ילדיה ונכדיה -פשוט מנותקת.
מה אומרת ההלכה במצב כזה שהאם מנתקת קשר עם ילדיה מרצונה .?
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין לכם כל חיוב לחזר אחריה.

לא יודע למה את חושבת שה' כועס עלייך? את בת ישראל כשרה שניסית וניסית וניסית ולא הצלחת.