האם מותר להשתמש בקומקום במלון בחו"ל?

  • ה' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת.. אנחנו גרים בלונדון ואנחנו נוסעים לנופש במלון, ואני חייבת שם מים חמים לשתייה.. מותר להשתמש בקומקום של המלון? זה שנמצא בכל חדר.. אין עניין של טבילת הקומקום?

תשובה

שלום רב,

מותר לך להשתמש בקומקום כשאת שוהה במלון בחו"ל, כיוון שהקומקום משמש רק להרתחת מים, ולכן אין חשש שהשתמשו בו לדברים לא כשרים.

וגם אין בעיה מצד זה שהקומקום לא טבול - כי חיוב טבילת כלים הוא דווקא כשכלי עובר מבעלות של גוי לבעלות של יהודי (על ידי קנייה או מתנה), אך כאן שזה נשאר בבעלותו של הגוי - אין חיוב טבילה.

מקורות: כן מפורש יוצא מדברי השלחן ערוך יורה דעה (סוף סימן קכ) שמותר להשתמש בכלי שנמצא בבעלות גוי ללא טבילה. ובאמת שגם אם המלון בבעלות יהודי אפשר להקל להשתמש בקומקום ללא טבילה משום שיש סוברים שכאשר הבעלים משתמש בכלים אלו לסחורה ולא לשימוש עצמי הם פטורים מטבילה וכמבואר בשו"ת יחוה דעת חלק ד' (סימן מד).

בברכה,

הלל מאירס