שבת

האם מותר לילדים לשחק ’קליקס’ בשבת?

  • י"ט אב התשע"ח

שאלה

האם מותר לילדים לשחק בשבת במשחק בנייה הנקרא 'קליקס'? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מותר לילדים לשחק במשחק בנייה הנקרא 'קליקס' בשבת. טעם ההיתר הוא משום שמשחק זה נועד להרכבה ופירוק, ולכן איו זה מוגדר כבנייה.

מקורות: בדומה למה שכתב בשו"ת יחוה דעת חלק ב' (סימן נה) ובשו"ת יביע אומר חלק ז' (חלק אורח חיים סימן לט אות ד) להתיר לילדים לשחק "לגו" בשבת. ע"ש. אמנם יש לציין לשמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק טז סעיף יט) שדעתו היא שאין לשחק ולבנות באבני לגו או בחלקי קליקס וכדומה, שהרי הם נתקעים זה בזה בחוזקה. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס