נשים

דחיית הריון

  • כ' אב התשע"ח

שאלה

אני תכף בת תשע עשרה ומתחתנת עוד שבועיים. אני התחלתי עכשיו ללמוד לתואר אינטנסיבי ובעלי הולך ללמוד תורה בעזרת ה', ככל הנראה לא יהיה לנו שפע של כסף במצב הזה. השאלה האם מותר לדחות הריון עד שנתבסס כלכלית מעט ולא נחיה על כמה מאות שקלים בחודש, שאני אתקדם עם התואר ואתחיל לעבוד תוך כדי ונהיה יותר מוכנים לחיים.
בכלל הנושא של ילדים מפחיד אותי מאוד ואני לא מוכנה נפשית בכלל לזה בשלב זה, מרגישה שאני צריכה לגדול עוד קצת ולהרגיש קצת ביטחון ויציבות בחיים שלי.
גם חתני חושש.
האם מותר לנו לדחות הריון עד להתבססות מינימלית?

תשובה

שלום וברכה

אם באמת את מרגישה ממש פחד וחשש לגדל ילדים, אכן יש לשקול דחיית היריון מוגבלת בזמן וללכת בינתיים לסדנאות לחיזוק נפשי בביטחון עצמי ובאמונה בעצמך.

האמת היא שאין סיבה לחשוב שבוגרת בגיל שלך אינו יכולה לגדל ילדים, בטוחני שקצת חסר לך הכרה עצמית ביכולות שלך שהם הרבה הרבה יותר ממה שאת חושבת.

בקשר לפרנסה ולימודים, לא ניתן להתיר לדחות היריון, יש להתחזק באמונה בבורא עולם שנותן את הילדים שנותן גם את הפרנסה. ראי בהרחבה https://www.hidabroot.org/question/18025

אשמח לסייע עוד ככל הצורך.