זוגיות

מי אחראי על שידוך שלא הצליח?

  • כ' אב התשע"ח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב לפני כ6 שנים זכיתי לעשות שידוך לחברה שבעקבותיו התחתנה , אך לצערי הרב השידוך לא הצליח והיא התגרשה לאחרונה שמעתי מפיה שהיא לא על אף אחד מישראל "חזרה בשאלה". רציתי לדעת מה הדין של מי שעושה שידוך וזה מה שקורה האם חס ושלום במקום שכר יש עונש על דבר כזה ? צער לי מאוד

תשובה

שלום וברכה

שכרך הרבה מאוד על השידוך ואין לך שום אשמה בדבר.

ה' יעזור שהיא תזכה לשוב בתשובה שלימה, ראוי מאוד להרבות בתפילה על נפש אומללה זו וכן אם יש ביכלתך  להשפיע לעיה לטובה בוודאי מצווה לעשות הכל ותבורכי מפי עליון בכל הברכות.

בהצלחה,

בנימין שמואל