האם אני חייבת לכבד את אבי הביולוגי שאין לי כמעט שום קשר איתו?

  • כ"ו אב התשע"ח

שאלה

שלום, אני בת 19 ורציתי לשאול אם אני חייבת בכיבוד הורים לאבי הביולוגי שאיתו אני מדברת לעיתים רחוקות או אבא חורג שאיתו אני חיה באותו ביתתודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

יש לך מצווה מן התורה וחובה גמורה לכבד את אביך הביולוגי, והעובדה שאת כמעט ולא נמצאת בקשר איתו - לא משנה חובה זו. אמנם אם אביך לא מעוניין שתתקשרי אליו אלא לעיתים רחוקות - את לא חייבת להתקשר יותר מזה - כי מחילתו מועילה לעניין זה.

מקורות: וכן יעויין בשו"ת שואלין ודורשין חלק ז' (סימן ס אות א). וע"ע בשו"ת בנין אב חלק א' (סימן מה).

בהצלחה רבה ובשורות טובות,

הלל מאירס