אכילה בבית הקברות

  • כ"ז אב התשע"ח

שאלה

בבית הקברות אני יודע שאסור לאכול. אבל תמיד יש ברוב בתי העלמין מקום מיוחד בצד רחוק מהקברים שיש שם שולחן ושם אנשים עושים סעודה ארעית עם ברכות, האם גם זה אסור? תודה

תשובה

שלום רב,

אם המקום הזה הוקצה לבית הקברות אסור לאכול ולשתות שם, אולם אם מדובר ברחבה הסמוכה לבית הקברות אפשר לאכול שם בפרט כשמדובר באכילת עראי.

מקורות: כתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן שסח סעיף א) בית הקברות אין נוהגין בהן קלות ראש, ופירש הרמ"א, כגון לפנות שם או לאכול ולשתות שם. ועיין בפתחי תשובה (סק"א) שהביא מתשובת חתם סופר (סימן שלה) דהיינו אפילו שלא על גבי קבר אלא מקום שהוקצה לבית הקברות לרבים נאסר בקדושת בית הכנסת. יעויין שם עוד מה שכתב בזה. וע"ע בחזון עובדיה אבלות חלק א' (עמודים תלד-תלה) שמותר לאכול ברחבה הקרובה לבית הקברות בפרט כשכל אכילתם היא אכילת עראי. ע"ש.

בשורות טובות,

הלל מאירס