תפילה וברכות

הפטרת שבת ראש חודש אלול

  • כ"ט אב התשע"ח

שאלה

האם השבת לספרדים אחרי הפטרת ענייה סוערה כשמוסיפים פסוק ראשון ואחרון מהפטרת שבת ראש חודש, איזה פסוק מוסיפים את האחרון או את זה שכופלים והיה מדי חודש בחודשו? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כשראש חוש אלול חל בשבת, הספרדים נוהגים להוסיף פסוק ראשון ואחרון מהפטרת שבת ראש חודש (הפסוק האחרון - "והיה מדי חודש"), וכן פסוק ראשון ואחרון מהפטרת 'מחר חודש' (שמואל א' פרק כ), זכר לזה שמחר הוא גם כן ראש חודש.

מקורות: ראה שלחן ערוך אורח חיים (סימן תכה סעיפים א-ב).

בברכה,

הלל מאירס