איך אפשר להסיח דעת מהרהור בדברי תורה בשירותים?

  • כ"ט אב התשע"ח

שאלה

אני יודע שאסור לחשוב על דברי תורה בשירותים וכאלה, לי קשה לא לחשוב על משהו, אני צריך איזה נושא שאוכל לחשוב עליו או סתם לדמיין אותו כדאי להעביר את הזמן או במקלחת או בשירותים, על מה כדאי? תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

אתה יכול לחשוב על תכנון היום או השבוע שלך או על כל דבר אחר שיסיח את דעתך מהרהור בדבר תורה. ועיין במשנה ברורה (סימן פה סק"ו) שכתב, שיחשוב בשירותים חשבונות ביתו והוצאותיו כדי שלא יבא לידי הרהור, ובשבת יחשוב בבנינים וציורים נאים. ועיין עוד שם (סק"ה) שכתב, שמותר לאדם להתבונן בבית הכסא בגודל שפלותו ושבסופו יחזור כולו להיות עפר רימה ותולעה ואין נאה לו הגאוה.

בברכה,

הלל מאירס