אורך החיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום לאחר שצפיתי בהרצאות בנושא ב VOD נשארה לי שאלה בלתי פתורה. מצד אחד אומר הרב שלמשל ילד שנפטר בגיל צעיר זה מעיד על כך שהוא נשמה גבוהה שבאה לכאן רק כדי לתקן משהו קטן, אבל מצד שני נניח משה רבנו חי עד 120 שנה, אז האם יכול להיות שהוא הגיע לעולם עם כל כך הרבה תיקונים שהיה צריך לבצע עד הגיעו לגיל 120 תודה רבה

תשובה

שלום

סיגל ישנם כמה סוגי נשמות. כללית ופרטית. הרב זמיר דיבר ביחס לנשמה פרטית. אך ישנם סוגי נשמות שנקראות נשמות כלליות. שהם משפיעות ומקושרות לכל כלל ישראל. וביחוד משה רבינו שהוא היה הנשמה הכללית הגבוהה ביותר.

שהוא משפיע התורה והדעת לכל כלל ישראל. והיה שקול ברמת נשמתו לכלל ישראל. ולכן חייו פה בעולם הזה תלוים לא רק בשלמות האישית שלו אלא כרוכים בשלומת של כל כלל ישראל שאמור להוביל אותם אליה.