תפילה וברכות

למה חולצים את התפילין לפני מוסף של ראש חודש?

  • א' אלול התשע"ח

שאלה

למה במוסף של ראש חודש מורידים את התפילין ולא נשארים איתם במוסף? תודה

תשובה

חודש טוב,

יש בזה שני טעמים:

א. מפני שאומרים במוסף קדושת "כתר", לכן אין נכון להיות אז כתר של תפילין עליו (רמ"א אורח חיים סוף סימן כה, ומשנה ברורה ס"ק סא).

ב. כמו שאין מניחים תפילין ביום טוב משום שיום טוב בעצמו הוא אות, כמו כן יש לנהוג בראש חודש על כל פנים בשעת מוסף שמזכירים מוספי היום, שאותה זכירה גם כן היא כעין אות (משנה ברורה סימן תכג סק"י).

בברכה,

הלל מאירס