אפיקומן מהו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה זה אפיקומן? ומה אפשר לקנות לילד שמוצא את האפיקומן?

תשובה

שלום שלומי

אפיקומן זה החלק הגדול מהמצה האמצעית ששוברים בתחילת ערירכת הסדר. אוכלים את האפיקומן בסוף הסעודה (כפי שמובא בהגדה) זכר לקורבן פסח שהיה נאכל על השובע לאחר כל סעודת החג. צריך לאכול את האפיקומן לפני חצות הלילה זאת מצווה מדרבן.

אחרי אכילת האפיקומן לא אוכלים או שותים (רק מים אפשר) וזה כדי להשאיר את טעם המצה של המצווה בפה. מנהג שהתפשט שהילד גונב את האפיקומן ומחזיר רק אם מבטיחים לו מתנה , זה עשו כדי לחבב את המצווה, להשאיר את הילד ער, ולהראות שאבא מוכן לתת בשביל מצווה, מתנה לילד העיקר שיחזיר את המצה. תיתן כפי היכולת הכלכלית שלך, זה חלק ממצוות החג לשמח את האשה והילדים בדברים שמשמחים אותם.