האם יש חובה הלכתית לפרסם הסרת כשרות ממרכול, או להיפך, בשל הפגיעה בפרנסה

  • ב' אלול התשע"ח

שאלה

שלום רב.
לאחרונה נחשפתי לפרסום של הרבנות הראשית ולפיו הוסרה כשרות ממרכול (בשל מחלוקת, כנראה, עם משגיח כשרות). אציין כי מדובר במרכול שמכר פריטים בכשרות מהודרת.
שאלתי היא : האם קמה עליי חובה לפרסם את הסרת הכשרות, על מנת שלא ייכשלו אחרים, או להיפך, לא לפרסם משום הפגיעה בפרנסה (הפריטים שנמכרים במרכול ממילא ברובם סגורים ואטומים, למעט הפירות והירקות הנמכרים), וכל זאת על רקע ההשערה שכנראה הסרת הכשרות היא זמנית.
אודה לתשובה בהקדם מפאת דיעות לכאן ולכאן אליהן נחשפתי.
בברכה,
רונית

תשובה

שלום וברכה

מותר ומצווה לפרסם על כך כדי שלא יכשלו בקניית דברים לא כשרים.