תפילה וברכות

סליחות ו 13 מידות

  • ו' אלול התשע"ח

שאלה

1. ידוע שאסור לומר את 13 מידות הרחמים לבד,
אלא רק במניין, מה קורה אם הגעתי לבית כנסת אחרי שאמרו תחנון?, האם אני אומר תחנון, וכן כתוב בתורתך, אומר ויעבור, חוץ מה 13 מידות?

2.נגיד ואחרתי לסליחות, ואני אומר לבד, מה עושים
עם ה 13 מידות?, להגיד את הכול, ואז לדלג עליהם?
ומה עם הקטעים בארמית?
תוכל בבקשה לכתוב לי על איזה קטעים אני מדלג?
כי יש קטעים שאני לא בטוח אם הם ארמית, ואני לא רוצה לדלג סתם.

3. מה לעשות אם שחכתי לברך ברכות השחר בבוקר, ואז התחלתי סליחות, ונזכרתי באמצע?
תודה רבה על העזרה!

תשובה

שלום וברכה

1. יכול לומר את השלשו עשרה מידות.

2. לומר את השלוש עשרה מידות בטעמים או כקורא בתורה. קטעים בארמית יש לדלג. תוכל לכתוב לי את כל הקטעים שי לך בהם ספק ואבדוק את זה.

3. תפסיק ותאמר את ברכות התורה.