בדיקת האנשים שנותנים להם גמ"ח

  • ט' אלול התשע"ח

שאלה

שלום הרב,

לאשתי ולי יש גמ"ח שנותן לאנשים נצרכים מוצרי תינוקות. לעיתים קורה שאותם אנשים שקיבלו בעבר מוצרים, פונים אלינו כל כמה שבועות על מנת לקבל שוב מוצרים.

האם אנו צריכים לבדוק למי אנו נותנים את המוצרים על מנת לוודא שהם אכן נזקקים? או שאנו צריכים לסמוך על היושר של אותם אנשים?

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

אם האדם לא ראה לכם חשוד יש להמשיך ולתת להם.

מומלץ מפעם לפעם לעושת בדיקה מדגמית לוודא שאכן הם נזקקים. אבל אין לבטל תמיכה עד שאת בטוחה במאת אחוזים שפלוני אכן לא נזקק כלל.