אפשר בימינו להגיע לרוח הקודש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לדעת איזו מצווה אפשר להגיע איתה ביותר לרוח הקודש מקווה או שמירת העיניים או שמירת הלשון וכדומה?

תשובה

שלום עדי

רוח הקודש זה שם כללי מדי. כל מצווה וביחוד לימוד תורה עוטפים את האדם ומערים עליו רוח קדושה . אכן שלושת הדבקים שהזכרת הם מיוחדים לענין הטהרה שהיא ההכנה של הגוף לקדושה. מקווה זה לטהר את האדם וכשאי לנהוג טבילה קבועה פעם בשבוע ביום שישי כהכנה לשבת וקבלת הנשמה יתירה.