שאל את הרב - כללי

כיצד ניתן להתחזק בנושא השמחה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלןם לכבוד הרב! רציתי לקבל את עצתך לגבי השמחה. אחת הבקשות החוזרות ונשנות שלי מהקב"ה היא שאהיה בשמחה אך ככל שהזמן עובר ואינני מצליחה בכך אני מבינה שהחיים שלי הופכים אט-אט להיות לי קשים. למרות שאני שומרת שבת ונידה עדיין לא מצאתי את השמחה שלי וברוך השם קיבלתי ממנו יתברך מתנות יקרות באופן אישי ובכלל (אין לי עדיין ילדים) אך לצערי אני לא מצליחה לראות את הצד החיובי השמח והקל של החיים ותחושה של אכזבה מלווה אותי רוב הזמן. האם יש ספר אפילו פסיכולוגי שאתה ממליץ לקרוא ובכלל מה לעשות? תודה מראש

תשובה

שלום

חיה דבר ראשון צריך לדעת יסוד חשוב- את מחפשת להרגיש רגש של שמחה , וזה עצמו טעות, כי כל יום את בודקת האם אני שמחה? עדיין לא? צריך להבין איזה מחשבות מובילות לשמחה ובהם להתרכז, וכן איזה מעשים בחיי היום יום גורמים לשמחה ואותם לעשות , ומימלא השמחה תופיע. שמחה זה טבע שקיים בכל יצור אנושי רק צריך לפתח אותו ולעשות פעולות שמחזקות אותו. ישנו סרט באתר של הרב נח וינברג "מהו סוד השמחה" הוא מומלץ ביותר.

תבקשי על זה פעם ביום לא יותר, לפעמים ריבוי תפילה לא טוב. וכן תחפשי להתנדב או לסייע לנזקקים תלמידים חלשים וכדומה גם חכמינו וגם מחקרים רפואים טוענים שהסיוע לזולת זה הדבר החזק ביותר שמעניק שמחה ושלמות. (זה האושר והשמחה שמלווים את מי שזוכה לפרי בטן ואת שעדיין לא זכית כדאי שתתנדבי לכך ). בתפילה שתזכי להפקד בשמחה ובפרי בטן