זמן אכילת פת שחרית

  • ט"ו אלול התשע"ח

שאלה

מהו הזמן לאכילת פת שחרית? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אפשר לאכול פת שחרית עד ארבע שעות זמניות (כל שעה זמנית 53 דקות) משעת הקימה. ולתלמיד חכם שעסוק בלימודו עד שש שעות זמניות משעת הקימה. וכל זה אם לא טעם כלום בבוקר, אולם אם טעם דבר מה, אפשר לאכול פת שחרית גם אח"כ.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן קנז) ומשנה ברורה שם. אמנם דעת היעב"ץ במור וקציעה שם דיש לחשב בשעות שוות ולא זמניות. ובספר שלחן הטהור סובר שיש לחשב מעלות השחר ובשעות שוות. והכף החיים (סק"ב) הביא בשם המטה יהודה דלעולם חשבינן מעלות השחר ושעות זמניות. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס