שבת

החזרת מעקה בשבת

  • ט"ז אלול התשע"ח

שאלה

יש לי בחדר מיטת קומתיים, לי ולאח שלי, יש איזה מעקה כזה שמונע ממי שלמעלה ליפול אם הוא יתגלגל בלילה או משהו כזה,
באחד מימי שישי, אח שלי הוריד את המעקה
כדאי לראות סרט יותר טוב בחדר, לפני שבת אמרתי לו כמה פעמים להחזיר את המעקה, אבל הוא לא הקשיב לי, ואז נכנסנו לשבת כשהמעקה לא מחובר למיטה, ואז בשבת אח שלי החזיר את המעקה למיטה, עלתה לי שאלה, האם זה נחשב
מלאכת "בונה"?(המעקה לא מחובר במסמרים למיטה)

תשובה

שלום וברכה

אם המעקה מוכנס תמיד רפוי הדבר מותר.