תפילה וברכות

כהן שאינו יכול לחלוק אצבעותיו בברכת כהנים

  • י"ח אלול התשע"ח

שאלה

יש איזו צורה בידיים בברכת כהנים, וקשה לי מאוד לעשות אותה, האם יש בעיה שאני עולה לדוכן? תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש לכהנים לחלוק ולפרוש האצבעות בברכת כהנים כמבואר בהלכה, אולם זה לא מעכב, ואם משום מה קשה לך מאוד לבצע זאת עדיין תוכל לעלות ולברך ברכת כהנים.

מקורות: ראה בספר שערי הלכה ומנהג חלק אורח חיים חלק א' (סימן עז).

בברכה,

הלל מאירס