תורה ומדע

האם זה נכון שלפני בריאת העולם היו דינוזאורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. נתקלתי בסוגיה שניסיתי לפתור בעצמי ואני רוצה לקבל דעה נוספת. טוב אז ככה: כתוב שברא אלוהים את השמיים והארץ וכו`.. עכשיו נאמר גם שלפני כן היה תוהו ובוהו בארץ. לפי דעת המדענים נאמר שלפני כמה מיליארדי שנים חיו בעולם דינוזאורים ועוד יצורים. יכול להיות שלפני בריאת העולם התקיים קוסמוס כבר אך בבלאגן? או שברא אלוהים את השמיים והארץ ולאחר כמה וכמה מייארדי שנים קיים אותו מחדש?

תשובה

לא, התוהו ובוהו שמסופר עליו בתורה התחיל בבריאת העולם לפי התאריך שאנו מונים על סמך התורה.