תספורת לאישה בשנת אבל

  • כ"ב אלול התשע"ח

שאלה

בוקר טוב,

אני נמצאת בשנת אבל על אבי ז"ל ויש לי 2 שאלות בנושא:

1. האם ניתן להסתפר בשנת האבל?

2. הוזמנתי השבוע לברית מילה של משפחה של בעלי. האם אני יכולה ללכת? אני חלילה לא רוצה לעשות משהו שיגרום לאבי צער. נאמר לי שהברית ללא מוזיקה. יחד עם זאת תהיה ארוחה של כולם.

אני נוהגת כמו עדות המזרח.

תודה רבה ושנה טובה!

תשובה

שלום רב,

1. לפי מנהג עדות המזרח מותר לאישה להסתפר מיד אחרי השבעה (שלחן ערוך יורה דעה סימן שצ סעיף ה).

2. לפי מנהג עדות המזרח מותר לך להשתתף בברית - כולל  הסעודה - כיוון שלא יהיו שם כלי נגינה (יעויין חזון עובדיה אבלות חלק ב' עמוד שנא, ומאור ישראל על הש"ס חלק א' עמודים שכח-שכט).

בשורות טובות,

הלל מאירס