שאל את הרב - כללי

מה יקרה עם נשמות הצדיקים בזמן הגאולה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ידוע שבסוף ימיו ייתן האדם ד"וח על מעשיו לפני בית דין של מעלה ובהתאם ייקבל דינו, במצב שתיקן תיקונו בצורה מושלמת,ייכנס לגן עדן ויהנה מזיו השכינה. מה קורה לכל הנשמות המתוקנות בשלמות בזמן הגאולה? האם ימשיכו לשהות שם, או יירדו לעבודתו יתברך בביהמ"ק השלישי? האם התכלית בסוף - עבודת ה' -קורבנות בביהמ"ק, או חזרת הנשמה לאחר תיקונה למקורה השורשי והעליון? תודה מראש.

תשובה

שלום

כל הנשמות ירדו לעולם חזרה לאחר תחיית המתים, וכאן יעסקו כולם בעבודת השם בצורה הגשמי בעולמנו, כאשר בתהליך מתמשך העולם יהפוך ליותר רוחני עד שיחזור העולם לקדמותו כפי שהיה קודם חטא אדם הראשון.