תיקון על גניבות בעבר

  • כ"ד אלול התשע"ח

שאלה

שלום רב
בעברי גילאי 15-16 לצערי עקב מצב לא טוב בבית עם ההורים לא הייתי בבית וגנבתי מהרבה חנויות אוכל ובגדים, ואפילו כמה שעונים ופעם אחת גם פלאפון מחנות ונסיעה בהמון אוטובוסים מבלי לשלם. בנוסף לכך הייתי יחד עם חברות מבקשות כספים מאנשים ברחוב כאילו נתקענו באוטובוס אבל היינו משתמשות בזה לדברים אחרים, וגם כמה ימים אספתי יחד עם חברה כסף עם פנקס קבלות ובמקום להביא את זה לבן אדם שהביא לנו את הקבלות לקחנו את כל הכסף לעצמנו כי אמרנו לעצמינו שגם אנחנו נזקקות וגם חברה שלי שמעה שאותו בן אדם לוקח בסוף את הכסף לעצמו.
עכשיו אני בת 27 והולכת להתחתן ועוד מעט גם ראש השנה אז הייתי רוצה להגיע עם דף נקי לפחות בזה. השאלה מה לעשות כי יש הרבה חנויות שנסגרו מאז ואני גם לא ממש זוכרת מאיזה חנויות גנבתי ומאיזה לא וגם לא ממש יודעת להעריך את שווי הגניבות רק חלק אני זוכרת. וגם לא יודעת מה לעשות עם אותו פלאפון שאני לא יודעת אם הבחורה עדיין שם. ומה עם כל הכספים של הקבלות ומהאנשים ומהאוטובוסים. ואולי גם יש גניבות נוספות שאני בכלל לא זוכרת.
בנוסף האם אני צריכה להתנצל בפני כל החנויות? לפרט להם שגנבתי מהם?
והאם אני צריכה ללכת לשם עם מכנסיים או חצאית? (מבחינת חילול השם או קידוש השם).
כי בימים האחרונים התחלתי קצת להתחזק ומידי פעם ט
אני שמה חצאיות גם...
אודה לתשובתכם במהרה לפני ראש השנה
גמר חתימה טובה ותודה על התשובה מראש :))))

תשובה

שלום וברכה

מה שאת יודעת ממי גזלת תחזירי ומה שלא ידוע למי להחזיר תתני לצורכי רבים כבית כנסת וכדו'.

הכספים שקיבת לנסיעה באוטובוס אין בו חשש גזל כי כולם מכירים את השיטה ונותנים מרחמים ללא קשר לנסיעה.

החצאית תקדש שם שמיים שבגלל שאת הולכת בחצאית שזה אומר שאת מתחזקת, את מתקנת את המעשים.ומחזירה את הגזלות.