נשים

השמות יסכה אוריה ואביה לבת

  • ו' תשרי התשע"ט

שאלה

בשעה טובה ובחסדי ה' נולדה לי בת, אשמח לשמוע את דעתך על השמות הבאים: יסכה אוריה ואביה, מה הכי מומלץ ומה בכלל לא. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

השמות יסכה ואביה טובים ומומלצים. לגבי השם אוריה, אם כוונתך לשם אוּריה אין להשתמש בו לבת כי הוא שם זכרי, ואם כוונתך לשם אוריה בחולם, הנה שם זה אינו מוזכר בתנ"ך או בשום מקור קדום אחר, ולכן כדאי להימנע מלקרוא לבת בשם זה.

מקורות: התורה בספר בראשית (פרק יא פסוק כט) קוראת לשרה "יסכה", וכדברי הגמרא במסכת מגילה (דף יד עמוד א) יסכה זו שרה, ולמה נקרא שמה יסכה שסכתה ברוח הקודש. דבר אחר יסכה שהכל סוכין ביופיה. ע"ש. והשם "אביה" גם מופיע בתנ"ך, ראי בספר דברי הימים ב' (כט א) שכך קראו לאמו של חזקיה המלך. ע"ש.

בברכת מזל טוב ורוב נחת,

הלל מאירס