רוצה לחזור בתשובה במה להתחיל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום... האם מותר לאישה לקרוא תהילים כשהיא לובשת מכנסים או שהיא חייבת ללבוש חצאית?? ובעקבות האתר הזה הייתי מאוד רוצה לחזור בתשובה אבל אני לא יודעת במה להתחיל קצת קשה לי לשמור שבת דבר שהייתי מאוד רוצה לעשות מקווה שתוכל לעזור לי בזה. ועם עשיתי משהו שלא ידעתי שאסור לעשות זה עדיין נחשב לי בתור חטא או שלא?? תודה מראש..

תשובה

שלום

שרה אין בעיה לקרוא תהילים במכנסים, אבל לא להתחיל לקורא הרבה תקראי חמש שש פרקים לאט ובריגעה, וזה מספיק.

לגבי השבת הקרובה למשל את יכולה להחליט רק להמנע מהדלקת אור, מערב שבת תחליטי איפה את צריכה אור לשבת ואיפה לא , ותמנעי מהדלקה או כיבוי בשבת וכבר התחלת בשמירה, מה עם הפרויקט חברותא טלפונית שמעת על זה?

 בברכת שבת שלום רפאל