חגים ומועדי השנה

מברכים לישב בסוכה לפני המוציא או לאחריה?

  • ט"ז תשרי התשע"ט

שאלה

האם ברכת "לישב בסוכה" צריך לברך לפני או לאחר ברכת המוציא? תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

מנהג האשכנזים לברך לישב בסוכה אחרי ברכת המוציא (שלחן ערוך סימן תרמג סעיף ג ומשנה ברורה סק"ז. אמנם בקידוש של ליל שבת ויום טוב מברכים לישב בסוכה אחרי קידוש לפני שתיית הכוס וכמו שכתב הרמ"א שם), ומנהג הספרדים לברך לישב בסוכה לפני ברכת המוציא (ראה חזון עובדיה סוכות עמודים קעג-קעד).

בברכה,

הלל מאירס