מותר לצרף מוצר של חברה שלא הייתה בתור לקופה?

  • י"ח תשרי התשע"ט

שאלה

בס"ד
שלום,
הייתי היום בסופר וחיכיתי בתור והיו אחרי אנשים, חברה שלי ראתה שהתור ארוך אז היא באה אלי וצירפה לי מוצר שהיא רצתה לקנות לעצמה. הרגשתי לא נעים לסרב לה, מצד שני זה לא בסדר, היא צריכה לחכות בתור כמו כולם.. אנשים מחכים, זה זמן יקר שלהם.. מה נכון לעשות במקרה כזה? מה רצון ה'?
תודה רבה!

תשובה

מועדים לשמחה,

היה נכון להסביר לה בנימוס שאת לא יכולה לצרף את המוצר שלה, כי יש בזה חוסר צדק ויושר שהיא תעקוף את האנשים שכבר עומדים בתור - ראי https://www.hidabroot.org/question/251695

בברכה,

הלל מאירס