הפעלת ימי הולדת בשנת אבלות

  • י"ח תשרי התשע"ט

שאלה

שלום רב,
רציתי לדעת לגבי מנהגי אבלות. אציין שאני עדיין בשנת אבל. אני מתעסקת בהפעלת ימי הולדת לילדים שכוללים מוזיקה וריקודים, הבנתי שאם מדובר בפעילות כפרנסה אז ניתן לשמוע מוזיקה. אני קצת חלוקה לגבי העניין, אשמח לשמוע את ההלכה המורחבת בנושא.
תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

מותר לך להמשיך להפעיל ימי הולדת בתוך שנת האבל, למרות שזה כולל מוזיקה וריקודים, כיוון שזוהי פרנסתך, ולכן אין זה נחשב לשמחה בשבילך.

מקורות: על פי מה שכתב הערוך השלחן יורה דעה (סימן שצא סעיף יד) ודע שראיתי מי שכתב דמי שפרנסתו מכלי זמר אם הוא אבל מותר לו לנגן בתוך שנתו לאביו ואמו ובתוך ל' לשאר קרוביו כדי שלא יפסיד פרנסתו, ובוודאי כן הוא דאצלו לא שייך שמחה דבפרנסתו הוא עוסק. וכן פסק בשו"ת מהרי"ל דיסקין (קונטרס אחרון אות קצו). וע"ע מה שהביא בזה בספר חזון עובדיה אבלות חלק ב' (עמודים שמט-שנ).

בשורות טובות,

הלל מאירס