גזילה במזיד, האם צריך להחזיר יותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני 8 שנים (הייתי חילונית בת 14) גנבתי מחברה שטר של 20 ש`. כמה אני אמורה להחזיר בהתחשב שזו גנבה במזיד אולי כפל אולי כפול 4 או 5 אולי הזמן שעבר הוריד את ערך הכסף. פגשתי אותה לפני מספר חודשים וכיוון שהרני מאוד מתביישת שהעזתי לעשות מעשה מכוער שכזה,אמרתי לה שאני זוכרת שאני חייבת לה כסף ונתתי לה 30 במקום 20 כי עשיתי איזה חישוב של ערך הכסף, אבל אני לא מסתפקת בזה כיוון שיש לי חשש שמה הייתי צריכה לתת יותר, ובכן כמה עלי לתת?

תשובה

שלום

זה בסדר גמור , יכלת להחזיר שטר של עשרים , נתת יותר ודאי שיצאת ידי חובה.