שבת

קידוש בשבת אחרי חצות היום

  • כ"ד תשרי התשע"ט

שאלה

שלום רב,
הבנתי שהקידוש של שבת בבוקר צריך להיעשות עד חצות היום, אבא שלי מתפלל בשבת בבוקר במניין מאוחר שמתחיל ב-9 ועוד בבית כנסת יחסית מרוחק כך שיוצא לא פעם שהקידוש הוא אחרי חצות. האם הדבר מותר ואפשרי?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש לסעוד את סעודת יום השבת לפני חצות היום, ועל כל פנים להתחיל אותה לפני חצות. ואם לא עשה כן - יכול לקיימה גם לאחר מכן (יעויין ב"ח סימן שלד, מאמר מרדכי סק"א, משנה ברורה סק"ב, וסימן רפח סק"א, ערוך השלחן סעיף ב, כף החיים סימן רצא אות ב, אור לציון חלק ב' פרק כא סעיף ד), אך צריך להיזהר לפחות לטעום משהו לפני חצות, כי יש איסור להתענות בשבת עד שש שעות (יעויין שלחן ערוך סימן רפח סעיף א ומשנה ברורה סק"א).

בברכה,

הלל מאירס